AIR - Association for International Relations

Naofumi Ozawa (Keio, Japan) about IW Budapest:

"Yeahhhhhhhhh!!!!!! Big thanks to all of you, this past week was soooooo AWESOME :) It would be an experience that I would never forget for my entire life ;) As you might know, I had been taking hundreds of photos during this IW :D I would upload them as soon as I get back to Japan, so look forward to see them XDXD And, ofcourse, everyone is welcome to Japan, so please tell me whenever you are coming!!"

About us

A diákszervezet célja a globalizáció által felvetett kérdések és lehetőségek megvitatása és jobb megértése. Nemzetközi kapcsolatok fejlesztése, diákszervezetek közti kapcsolatok szorosabbá tétele illetve kulturális, gazdasági és történelmi tudat határokon átívelő formálása mind fontos célkitűzései az AIR-nek.

Magyarország Európai Úniós tagsága még fontosabbá tette ezeket a célkitűzéseket. Az ország integrációja társadalmi, gazdasági szinten megy végbe; és mi hiszünk abban, hogy fontos szerepet játszhatunk ebben a folyamatban, amelyben Magyarország hírnevét igyekszünk javítani.

Általános információk

Az AIR tagja az IWCO (International Week Coordinating Organization) nevű szervezetnek, melynek tagjai európai és ázsiai országok vezető közgazdasági egyetemeit képviselő diákszervezetek. A szervezet célja a nemzetközi diákság megismertetése az egyes tagországok gazdaságával, kultúrájával illetve történelmi múltjával. Ezen célokat többek között fiatalok számára szervezett rendezvényekkel, a diákszervezetek közötti szoros együttműködéssel és sikeres üzleti projektekkel kívánja elérni.

Küldetés

Az AIR által szervett legfőbb esemény egy kulturális és üzleti hét az ún. Nemzetközi Hét (International Week). A Budapesti Nemzetközi Hét évente kerül megrendezésre a világ minden tájáról érkező 20-25 diák részvételével. Ezalatt a 7 nap alatt vendégeink üzleti és kultúrális eseményeken vesznek részt: a gyárlátogatások, szemináriumok és workshopok mellett betekintést nyerhetnek a magyar történelembe, konyhába.

 

Medveczky Márton

Az AIR elnöke

Medveczky Márton vagyok, az AIR elnöke. 23 éves vagyok, és a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztés mesterszakára valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design- és művészetmendzsment járok párhuzamosan. Szabadidőmben kisgyermekek angol korrepetációjával, kisfilmek készítésével valamint zenei producerkedéssel foglalkozom. Szeretek utazni, egy nemzetközi közösség tagja lenni és hiszek abban, hogy a modern Európában igazán nem számít, hogy ki honnan jött, a legfontosabb, hogy beszéljünk egy közös nyelvet és így országokon átívelő terveket valósíthatunk meg.

 

Kovács Nhim

Az AIR pénzügyi alelnöke

A Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügy mester szakán vagyok első éves tanuló. Eredetileg vietnámi származású vagyok, emiatt a nemzetköziség már gyermekkorom óta elkísér. Többször részt vettem már nemzetközi cserediák programokon, rendszeresen utazom a Couch Surfing program segítségével.
Nyolc évig zongoráztam, tanultam gitározni, zenekarommal pedig Budapest közkedvelt helyein is felléptünk (www.soundcloud.com/booklovemusic). Szabadidőmben kisgyerekeket tanítok egy magánóvodában.

 

Győrffy Balázs

Vállalati kapcsolatok alelnök

Györffy Balázs vagyok 23 éves, pénzügy szakirányon végeztem a Corvinus egyetemen 2010 decemberében. Jelenleg szüneteltetem egyetemi tanulmányaimat, mert egy amerikai befektetési bank, ahol a szakmai gyakorlatomat végeztem, felajánlott egy állást, ahol tovább mélyíthetem a szakmai tapasztalatomat.
2010 óta vagyok az AIR-es és a céges kapcsolattartással, „fundraising”-gel foglalkozom. Szervezője voltam a 2011-es Budapesti Nemzetközi Hétnek és vendéggént részt vettem a 2011-es koppenhágai rendezvényen is. Ha épp nem az AIR-rel foglalkozom vagy dolgozom, akkor a céges csapatban kosarazok vagy zenét hallgatok.

 

Harasztos Emese

PR alelnök

Harasztos Emese vagyok, 3. éve a Közgázon, először marketing, jelenleg pénzügy szakon. Reggelente a Margiton - ha fúj, ha esik - napközben a Fővámon, esténként a pesti éjszakában találhatsz meg. Közben, ha időm engedi, főzök. Vagy inkább sütök.

 

Muranyi Zsófi

Nemzetközi kapcsolattartásért felelős alelnök

Én koordinálom mind a nemzetközi heteken való részvételünket, mint az általunk szervezett budapesti hétre történő regisztrációt. Részt vettem a 2011-es és a 2012-es IW lebonyolításában is. Mindkettő felejthetetlen élmény volt szervezői oldalról is, hiszen végigélhettem, ahogy a sok esti megbeszélésből és tervezésből valóság lesz. Számos remek ismeretséget kötöttem, és egy kicsit külföldi szemmel tekinthettem a saját kultúrámra is. Sosem felejtem el, amikor a Balatonon tartott nemzetközi vacsorán végigkóstolhattam 15 ország ételeit és egészen megdöbbentő italait, mindezt úgy, hogy előtte/utána/alatta még a szakdolgozatom utolsó oldalaival is elkészültem.

 

About us

AIR has around 30 members, and operates at the Corvinus University of Budapest.

If you have interests in our association, please write an email to air@uni-corvinus.hu, we add new members regularly at springtime every year.

Itt vagy most: AIR About us

For our sponsors

For an IW we need a lot of resources and other non-financial support as well. Our organization has to cover all expenses for visiting students, including food, travel and cultural visits. To make things easier for us, we are looking for sponsors. To take a look at our sponsorship proposal, please to to the "For our sponsors" menu item.

Find us

  • Address: Budapesti Corvinus Egyetem - 1093 Budapest, Fővám tér 8.
  • Email: air@uni-corvinus.hu
  • Weboldal: air.uni-corvinus.hu